Fria Konserter i det Fria

Störningar i trafiken. Konsert I & II

Lördagen den 31:a augusti 2024 kl. 15.00
Cykeltunneln bredvid August Palms plats 1 (Stadshuset), Malmö,

Lördagen den 31:1 augusti 2024 kl. 17.00
Cykeltunneln bredvid August Palms plats 1 (Stadshuset), Malmö,

Konsert I
Elever från Fridhems Folkhögskola under ledning av Herman Müntzing

Improvisatörern, kreatören och medmänniskan Herman Müntzing har lång erfarenhet av att både frilansa som musiker samt att undervisa och leda improviserande ensembler. Under cykeltunneln vid stadshuset kommer han att leda ett gäng studenter från Fridhems folkhögskola och kanske, kanske uppstår följande:

Störningar i trafiken

Ett möjligt stopp har skapats, ett avbrott från den utstakade vägen, fritt att välja för den förbipasserande medborgaren.                                                                                                                         I en cykeltunnel erbjuds avbrott, kanske utbrott. En mild och fredlig störning, en påminnelse om det andra, att nya främmande mål står att söka.

Konsert II
Ellen Pettersson -flygelhorn,trumpet, elektronik
Sebastian Cardenas – preparerad gitarr, elektronik

Ellen Pettersson (Flygelhorn, trumpet) och Sebastian Cardenas (Preparerad gitarr) möts för första gången som en duo i Frim Syds konsertserie Fria Konserter i det Fria. Med live-elektronik som gemensam nämnare smälter duon in i buller och sus och skapar en upphöjd verklighet i stadens ljudliga ambiens. Den malmöbaserade musikern Ellen Pettersson kombinerar trumpet och flygelhorn med live-elektronik och synthar för att skapa stora, atmosfäriska ljudvärldar. Hon har sin musikaliska grund i improvisation och experimenterande av ljud och klanger.   Förutom att jobba med sitt soloprojekt är hon också en aktiv musiker i många andra sammanhang som oftast ligger i gränslandet mellan drömsk pop och jazz. Bland annat spelar hon med Hey Elbow och Alice Boman.

Sebastian Cardenas är en svensk/colombiansk gitarrist med sin bas i Malmö. Med fullt fokus på lyssnande och det intuitiva ögonblicket överraskar Sebastian  med sin innovativa spelstil och sin naturliga fallenhet för att skapa atmosfäriska och meditativa ljudlandskap

Välkommen!

Fritt inträde

Denna konsertserie kan genomföras tack vare stöd från Helge Ax:son Johnsons stiftelse och i samarbete med Fridhems Folkhögskola och Malmö Kulturskola.