Fria Konserter i det Fria

Konsert III och IV

Kontrabaselever från Malmö Kulturskola under ledning av Johannes Nästesjö

Söndagen den 8:e september 2024 kl.15.00
Cykeltunneln bredvid August Palms plats 1 (Stadshuset), Malmö, Google Maps

The Hite Wouse

Söndagen den 8:e september 2024 kl. 17.00
Cykeltunneln bredvid August Palms plats 1 (Stadshuset), Malmö, Google Maps

För fjärde året i rad så genomför FrimSyd sin utomhussatsning ”Fria Konserter i det Fria”. Under den sista helgen i augusti och den första i september kommer sammanlagt fyra olika utomhuskonserter att presenteras i cykeltunneln bredvis August Palms plats 1 (Stadshuset), Malmö. Tanken är att frångå den traditionella statiska konsert-situationen med artister som spelar för en sittande publik och istället låta situationen vara mer lik gatumusikerns.

Kontrabaselever från Malmö Kulturskola under ledning av Johannes Nästesjö

Att undervisa och leda improviserande ensembler med hjälp av metaforer har länge varit ett givet verktyg i frilansmusikerns och pedagogens Johannes Nästesjö musikaliska låda. På ett lustfyllt och kreativt vis kommer han, tillsammans med några av Malmö Kulturskolas kontrabaselever att plantera sina instrument och dess djupa toner i cykeltunneln. Denna skog av basar kommer både musikaliskt och visuellt att överraska Malmöborna och försköna och förgylla deras dag.

The Hite Wouse

Jon Lipscomb: elgitarr/trumpet
Asger Thomsen: bas
Fredrik Håkansson: trummor

Amerikansk-svensk-dansk elektrisk powerhouse-trio som improviserar med tonvikt på fri improvisation, noise, punk och frijazz. 
Gitarr, bas och trummor blir en plattform för atonalitet och mikroskopiska polyrytmer. 

https://jonlipscomb.bandcamp.com/album/the-hite-wouse-is-live-sold-out

Fritt inträde

Denna konsertserie kan genomföras tack vare stöd från Helge Ax:son Johnsons stiftelse och i samarbete med Fridhems Folkhögskola och Malmö Kulturskola.