ADAM PULTZ MELBYE + OLA RUBIN SOLO

Adam Pultz Melbye (DK) – solo kontrabas

Ola Rubin – solo trombon

Galleri 21, Rådmansgatan 5, Malmö
Fredagen den 24:a maj 2024
Dörrar 19.00, på scen 19.30
Inträde 120kr , Student/Pensionär/ under18/arbetslös & dylikt 80kr.

Adam Pultz Melbye är kontrabasist, kompositör och improvisatör och arbetar inom akustiskt och elektroniskt ljud.  Adams verk sträcker sig över liveframträdanden, ljudinstallationer, musik för dans, teater och film, multimedia, skulptur, algoritmisk design och instrumentbyggnad.  Han har spelat och ställt ut verk i Europa, Australien, USA och Japan, och medverkar på närmare 50 album.  Adam framträder ofta med semi-autonoma feedback-system, såsom FAAB (feedback-aktiverad förstärkt bas) – en feedback-kontrabas skapad i samarbete med Halldòr Ùlfarsson.  Han har en praktiskt ledd doktorsexamen i musikteknik från SARC, Queen’s University Belfast.

Konserten inleds med ett set solotrombon från trakten. Ola Rubin, flerårig medlem i FrimSyd och snart veteran i Malmös improvisationsscen, bjuder på trombonmusik grundad i vardagen.

https://olarubin.com/

Konserten med Adam Pultz Melbye genomförs med stöd av Malmö Stad och Kulturrådet.
Ola Rubins medverkan är en del av Projektplats FRIM/SYD vilket är ett forum för föreningens och dess medlemmars egna konstnärliga verksamhet och utveckling. Här presenteras de evenemang och konstnärliga samarbeten som står utanför föreningens ordinarie kurerade program – spontana möten, idéer och uttryck av och med medlemsbaserade akter eller projekt som verkar för desamma.

Galleri 21 är tyvärr inte tillgänglighetsanpassat. Entren ligger ett par trappor ner men vi hjälper givetvis till vid behov.