Silvia Bolognesi (IT) – Jon Lipscomp (USA) Solo – Solo – Duo

Silvia Bolognesi (IT) – kontrabas
Jon Lipscomp (USA) – elgitarr

Galleri 21, Rådmansgatan 5, Malmö
Fredagen den 2:a februari 2024
Dörrar 19.00, på scen 19.30
Inträde 120kr , Student/Pensionär/ under18/arbetslös & dylikt 80kr.

Genom mästare som Franco Petracchi och Stefano Scodanibbio har Italien lyckas få fram en uppsjö av fantastiska kontrabasister inom den klassiska och nutida musiken samt även inom impro och frijazzgenrerna. En av dessa tungviktare, Silvia Bolognesi kommer denna afton och gästar och förgyller våra öron med sitt unika spel. FrimSyds kommer även denna afton att hylla Malmös mest drivna improgitarrist, Jon Lipscomp. Han inleder vår lokala serie där vi kommer att lyfta fram de fantastiska musiker som finns lokalt. Denna afton kommer vi att få höra varsitt solo set samt ett adhoc-set på duo.

Silvia Bolognesi är en kontrabassist, kompositör och arrangör.

Italiensk tungviktare inom frijazz och Improvisation som grundade sitt basspel i den italienska myllan och förkovrade sig genom att fördjupa sin musikaliska träning med mästare som William Parker, Roscoe Mitchell och Antony Braxton. Detta har sedan lett att hon sedan 2017 är medlem i ”Art Ensemble of Chicago 50th Anniversary” och även medlem i Roscoe Mitchell Quintet.

Hon driver även sedan 2010 skivbolaget Fonterossa, vilken varje år även ger minifestivalen Fonterossa Day i Pisa, där hon är konstnärlig ledare.

Tänk er att ni hade John Mclaughlins virtuosa teknik och blandade den med Kurt Cobains ”fuck of” mentalitet. Där någonstans har ni Jon Lipscomb. Detta fantastiska tillskott till Malmös undergroundscen har med sin tonvikt på fri improvisation, rock, noise och frijazz turnerat över Europa och USA tillsammans med en uppsjö av musiker.

Konserten med Silvia Bolognesi genomförs med stöd av Malmö Stad och Kulturrådet. Jon Lipscomps medverkan är en del av Projektplats FRIM/SYD vilket är ett forum för föreningens och dess medlemmars egna konstnärliga verksamhet och utveckling. Här presenteras de evenemang och konstnärliga samarbeten som står utanför föreningens ordinarie kurerade program – spontana möten, idéer och uttryck av och med medlemsbaserade akter eller projekt som verkar för desamma.

Galleri 21 är tyvärr inte tillgänglighetsanpassat. Entren ligger ett par trappor ner men vi hjälper givetvis till vid behov.