Katt Hernandez – Guillaume Gargaud Solo – Solo – Duo

Katt Hernandez (USA) – violin
Guillaume Gargaud (FR) – gitarr

Galleri 21, Rådmansgatan 5, Malmö
Tisdagen den 24e oktober 2023
Dörrar 19.00, på scen 19.30
Inträde 100kr , Student/Pensionär/ under18/arbetslös & dylikt 80kr.

Denna afton kommer vi att bjuda på tre sett. Först varsitt solosett och därav ett kurerat duosett.

Guillaume Gargaud är en fransk kompositör och improviserande gitarrist. Han har medverkat på runt 35 album, och har även komponerat en betydande mängd musik för nutida dans och film. Han har samarbetat med en rad olika musiker, t.e.x. Carlos Zingaro, Burton Greene, Marc Edwards, Ben Bennett, and Jack Wright, Korvat Auki Ensemble. Han har framfört solokonserter över stora delar av Europa, USA och Kanada. Han bor i Le Havre i Frankrike, där han även undervisar i temat improviserad musik.

Om Guillaume:

”..we discover a guitarist who plays the acoustic wonderfully, working to crystallise the moods conjured by the techniques being used: atonality, complex melodic lines and, in the tradition of the contemporary guitarist, fast runs around the fingerboard, a search for counterpoint, dramatically placed glissandi, an exploration of sounds at the bridge, etc. Strange Memories is part of that category of works that marvellously exploit the technical and emotional characteristics of the instrument”

Review of the album Strange Memories by Ettore Garzia for Percorsi Musicali

”To describe Gargaud as some sort of “incredible one-man string band” is no exaggeration. Albeit that he ignores explicit references to well-defined styles and any narcissistic riff. In short, a ”guitar pendulum” in the best improvisation tradition. Especially for fans of Dirk Serries.”

Review by Georges Tonla Briquet For Jazz’Halo

https://guillaume-gargaud.fr/

Katt Hernandez är en violinist, radiofonisk artist och aktivist. Hon flyttade till Stockholm 2010 och började snabbt att sammarbeta med många artister och organisationer runtomkring staden. Förutom hennes enastående soloprojekt, vilket vi kommer att få ta del av i Malmö, så har hon även samarbetat med en rad olika artister på en rad olika scener runtomkring Europa. Dessa inkluderar bland andra Klas Nevring, Fire! Orchestra, GGR Betong mfl.

https://sites.google.com/site/katthernandez/home

Galleri 21 är tyvärr inte tillgänglighetsanpassat. Entren ligger ett par trappor ner men vi hjälper givetvis till vid behov.