Fria Konserter i det Fria

Resonans

Söndagen den 3 september 2023 kl. 16.00
Cykeltunneln bredvid August Palms plats 1 (Stadshuset), Malmö,
Google Maps

”G.u.D (Gångtunnelen under Dalaplan) DUO”

Söndagen den 3 september 2023 kl. 18.00
Google Maps

För tredje året i rad så genomför FrimSyd sin utomhussatsning ”Fria Konserter i det Fria”. Under den sista söndagen i augusti och den första i september kommer sammanlagt fyra olika utomhuskonserter att presenteras runtomkring Malmö. Tanken är att frångå den traditionella statiska konsert-situationen med artister som spelar för en sittande publik och istället låta situationen vara mer lik gatumusikerns.


Resonans
Tove Bagge – viola
Johannes Nästesjö – kontrabas
Tina Quartey – slagverk

Resonans vill på bästa tänkbara konstnärliga manér, framföra musik som både utmanar åhörarna och musikerna själva; att lyssna och leta efter det formbara och förändringarna som sker när instrument tillkommer och försvinner ur ett arrangemang, hur de påverkar varandra och förändrar varandra och hur omgivningen – det vill säga akustiken – förändrar arrangemanget. Precis som vi alla påverkar och förändrar varandra i samhället där vi lever.


”G.u.D (Gångtunnelen under Dalaplan) DUO”
Irene Bianco – slagverk
Adam Graumann – Viola de gamba

Tillsammans kommer de spela ett helt improviserat set, vars musik säkerligen kommer ta intryck av den outgrundliga mystik i vars plats de valt sitt namn ifrån, och som dagen till ära också är platsen för detta skådespel.


Fritt inträde
Denna konsertserie kan genomföras tack vare stöd från Helge Ax:son Johnsons stiftelse.