music for whales och MUDDERSTEN

Set 1: music for whales
Set 2: MUDDERSTEN

Torsdagen den 13 april, dörrar 19.00, på scen 19.30
REHAB Kultur
Spånehusvägen 83, Malmö
Inträde 80kr, Student/Pensionär/Under 18/arbetslös & dylikt 50kr

music for whales
Den nystartade duon ’music for whales’ är baserad mellan Amsterdam och Oslo, och spelar musik som uppstår i stunden. Med de akustiska instrumentens utvidgade klangpaletter som byggstenar skapar de tillsammans musik genom intensivt lyssnande och sina egna högst personliga språk. Med en stor poetik och en stark känsla för nuet navigerar de det ljudande rummet som uppstår i varje flyktigt ögonblick.
Marcus Wärnheim – altsaxofon och objekt
Georgia Wartel Collins – kontrabas

MUDDERSTEN
Håvard Volden – elgitarr, tape-maskin
Henrik Olsson – skivspelare, piezoelement, friktion
Martin Taxt – mikrotonal tuba, elektronik
Norsk-svenska trion Muddrsten bildades 2015 och släppte sitt första album Karpatklokke på bolaget SOFA 2017.
Den högst säregna trion har sedan dess gästspelat på festivaler så som Le Guess Who?, CNEAI Festival, Microton och All Ears samt släppt ytterligare ett album, Private Pleasures.
Trions kommande skiva tar avstamp i ett samarbete med japanska alive-painting artisten Akiko Nakayama. Ett beställningsverk där Akikos flyktiga måleri utgör ett videopartitur som samtidigt dirigerar trion. Verket, Triple Music, uruppfördes på festivalen Only Connect under pandemin 2021.
Mudderstens skivor har fått ett varmt mottagande och uppmärksammats internationellt inom scenen för improviserad och experimentell musik i flera recensioner och artiklar.

Rehab Kultur är tillgänglighetsanpassat med ingång på markplan,
2 st universaltoaletter & inga trappor.