Vilde&Inga, Sten Sandell/Raymond Strid Duo

in-discourse, Södra Bulltoftavägen 51 G, Malmö – Hitta hit
Torsdag 10 November. Dörrar 19.00, på scen 19.30.
Entré: 80 kr, Student/Pensionär/Under 18/arbetslös & dylikt 50 kr. Biljetter i entrén

Varmt välkomna till denna konsert med två synnerligen sammansvetsade, lyhörda och var för sig unika duos. Ett måste att höra live!

Set 1: Vilde&Inga

Set 2: Sten Sandell / Raymond Strid Duo

Vilde&Inga

Vilde Sandve Alnæs – fiol
Inga Margrete Aas – kontrabas

Vilde Sandve Alnæs och Inga Margrete Aas utgör duon Vilde & Inga. Vilde & Inga spelar akustiskt fri improviserad musik med fiol och kontrabas. Genom att ständigt söka nya grepp om sina instrument har duon utvecklat en rik och varierad ljudpalett. Med detta som utgångspunkt uppstår musiken långsamt och organiskt med ett underliggande kompositionsmedvetande.Vilde & Ingas debutalbum, Makrofauna, släpptes på ECM 2014. 2016 fick Vilde & Inga De Unges Lindemanpriset för sitt arbete med duon. Sedan dess har de släppt två album på skivbolaget SOFA, Silfr 2017 och dubbelalbumet How Forests Think hösten 2020. How Forests Think rekommenderades då som ett av årets bästa klassiska album i norska Aftenposten. «Dette er trøstende lydterapi for ensomme pandemidager. En forunderlig vakker verden av fuglesang, susende trekroner, regnvær, aktiv lytting og ettertenksomt spill.» – Maren Ørstavik om How Forests Think, Aftenposten

Sten Sandell / Raymond Strid Duo

Sten Sandell – Piano
Raymond Strid – Slagverk

Dessa två gentlemännen betydelse för den europeiska frijazz-och improvisationsmusiken går inte att överskatta. I mer än fyrtio år har de både var för sig och tillsammans, i en lång rad konstellationen förärat, förändrat och enligt oss på FrimSyd förbättrat musikscenen.
Ikväll får vi äran att få höra dem som duo.

Stef från The Free Jazz Collective beskiver i denna duo och deras skiva ”Winter Then Spring” (Found You, 2018) på följande vis:

“This is a serious, old – fashioned forty – minute conversation between two elderly gentlemen, before lunch and without spirits. This may seem dry, but the details expose nuances in small print in well-poised words and between them. The content depends on the form, i.e. the subject dealt with. Sandell and Strid made their first (still unreleased) duo recording in 1983. In 1988 they formed the Swedish trio Gush together with Mats Gustafsson.

Now it’s time for concerts with this duo!

”Trumslagaren Raymond Strid är idag ett välkänt namn såväl på den svenska som internationella frijazz-och improvisationsscenen. Dels som mångårig medlem i svenska gruppen Gush men även som ofta anlitad musiker av exempelvis engelske basisten Barry Guy och amerikanske pianisten Marilyn Crispell.

Sten Sandell är en av Europas främsta ljudkonstnärer och improvisationsmusiker som skapar en magisk klangvärld med piano, elektronik och orgel. Sandell har samarbetat tillsammans med bland de största namnen på den internationella och svenska scenen, bland dem kan nämnas Sofia Jernberg, Evan Parker och Mats Gustavsson. Sandell skapar en ljudvärld fylld med hela spektra av klangfärger och toner och att uppleva en av hans konserter är både komplex, direkt kommunikation med publiken och når rakt in i hjärtat.