Fria Konserter i det Fria II

PÄR THÖRN, solo – elektronik och röst
KATRINE AMSLER, solo – elektronik, DIY instruments

Söndagen den 21 Augusti kl 15:00,
Södra Bulltoftavägen 51 G,
Utomhus. Bakom Lokstallarna, vid in-discourse.
Google maps: http://tinyurl.com/37rtvw6t


Pär Thörn framför ett stycke med improviserade ljud i skärningspunkten mellan ljudpoesi, elektronisk drone och glitchig datormusik från 1900-talets slut.

Katrine Amsler kommer att presentera delar från hennes soloalbum LASLAFARIA (en hyllning till den schweiziska guggenmusikorkestern som bär samma namn). Förvänta er en dynamisk, äventyrsfylld blandning som manifesterar kraften av imperfektion och fascination av detaljrikedom.


Pär Thörn är författare och elektronmusiker. För tillfället spelar han industrimusik i duon Unaussprechlichen Kulten och arbetar med en detektivroman. I höst utkommer surrealistdiktsamlingen En arvinge delas i två livspunkter på förlaget Kaunitz-Olsson.
https://storno.wordpress.com/


Katrine Amsler är en dansk kompositör, musiker, producent, instrumentbyggare och ljudkonstartist, boende och baserad i Köpenhamn. Amsler´s ljuduniversum inkluderar allting från “billiga syntar vars batterier håller på att slut” och ljudet från en tafflig midi flöjt till hifi inspelningar av hennes egenskapade micro-gitarrer, det melodiska bruset av en köksfläkt, kör, brass, fåglar, någon som visslar och mycket, mycket mer. Hon formger sina kompositioner genom att hantera alla ljudelement med både omsorg och genomtänkt ovarsamhet. Ibland omvårdat och polerat och ibland obehandlat och rått.
https://www.katrineamsler.com


Fritt inträde
(vid dåligt väder flyttas konserterna inomhus eller under halvtak)

Evenemanget är en del av satsningen “Fria Konserter i det Fria”, där FrimSyd under Augusti 2022 kommer att presentera ett par utomhuskonserter med fri improviserad musik i Malmö. Tanken är att frångå den traditionella statiska konsert-situationen med artister som spelar för en sittande publik och istället vara mer lik situationen för gatumusiker.

Fria Konserter i Det Fria har fått stöd av Malmö Stad, Kulturrådet och Helge Ax:son Johnsons stiftelse