Fria Konserter i det Fria I

FLUTE MACHINE

Kirsi Ojala (Fin) – flöjter
Kirstine Lindemann (DK) – flöjter

Lördagen den 20 Augusti kl 14:00
Cykeltunneln bredvid August Palms plats 1 (Stadshuset), Malmö,
Google Maps

Flytande längs med gränserna av nutida folkmusik och experimentell nutida musik skapar duon sina arrangemang inom improvisationens vida ramar. Flute Machines musik presenterar en unik enhet av olika infallsvinklar. Kirsi Ojala och Kirstine Lindemann har sina musikaliska rötter i de olika fälten finsk folkmusik och klassisk musik. Med improvisation som huvudsakligt redskap i sin kreativa process, klingar dessa två musikaliska grenar i en unik blandning av perkussiva flöjtljud, melodiska duetter och flute fights – allt ryms i FluteMacines obegränsade, expressiva uttryck.

Fritt inträde


Evenemanget är en del av satsningen “Fria Konserter i det Fria”, där FrimSyd under Augusti 2022 kommer att presentera ett par utomhuskonserter med fri improviserad musik i Malmö. Tanken är att frångå den traditionella statiska konsert-situationen med artister som spelar för en sittande publik och istället vara mer lik situationen för gatumusiker.

Fria Konserter i Det Fria har fått stöd av Malmö Stad, Kulturrådet och Helge Ax:son Johnsons stiftelse