Timo Tuhkanen & STÖK

Torsdagen den 21:e april, dörrar 19.00, på scen 19.30
Matverkstaden på Lokstallarna, Kirseberg
Södra Bulltoftavägen 51, Malmö

Inträde 80kr, Student/Pensionär/Under 18/arbetslös & dylikt 50k

Akt ett:
Timo Tuhkanen: Mikrotonala gitarrer och elektronik

Timo Tuhkanen (fi) är musikern, kompositören, kuratorn och författaren vars arbete korsbefruktar nutida konst, musik och forskning om de kulturella och historiska aspekterna av det taktila.I Timos nuvarande forskningsproject “Microtonal Music Studios”, fokuserar han på mikrotonala musikinstrument. Denna afton kommer vi att få höra ett mestadels improviserat stycke för elektriskt gitarr och elektronik. baserat på stämningar där oktaven är indelad i 22 och 31 mikrotoner samt EDO (equal division of the octave).
www.timotuhkanen.com
www.microtonalmusicstudios.com

Akt två:
STÖK

Julija Morgan – Violin
Tove Bagge -Viola
Mika Persdotter – Viola

STÖK är en stråktrio som spelar fritt improviserad musik. Tove Bagge och Mika Persdotter på viola samt Julija Morgan på fiol undersöker tillsammans möjligheterna för ljud och kommunikation med hjälp av sina instrument. Trions musiker har känt varandra och spelat tillsammans i många år genom projekt som rör sig inom genrerna folk-, klassiskt och barockmusik. Som STÖK har de spelat på bland annat BrÖtz i Göteborg och Lupino Live i Stockholm, och de sågs senast i ett nytt samarbete med bandet Lea & The Loved Ones med konsert på Skeppet i Göteborg. När de spelade live i dansk radio 2019 blev deras musik kallad för ”urban schamanistisk musik” av en lyssnare som ringde in till programmet. youtube: https://youtu.be/9Q4nqEXq9CI