Nina de Heney & Qarin Wikström

Torsdagen den 5 maj, dörrar 19.00, på scen 19.30
REHAB Kultur
Spånehusvägen 83, Malmö
Inträde 80kr, Student/Pensionär/Under 18/arbetslös & dylikt 50k

Nina de Heney: kontrabas
Qarin Wikström: sång/elektronik

Nina de Heney och Qarin Wikström är båda hyllade profiler på den skandinaviska experimentella musikscenen. De Heney är välkänd för sina soloframträdanden och hennes samarbete med pianisten Lisa Ullén. Wikström är verksam i många sammanhang, bland annat i trion Shitney, och hennes soloprojekt Q. De Heney och Wikström startade sitt samarbete för 3 år sedan, och de upplevde att deras samspel var både känsligt och direkt. Båda har en kompromisslös musikalitet, djupa personliga uttryck, och tillsammans har de utvecklat ett lyhört och känsligt samspel.

Nina de Heney är en schweizisk/svensk basist, bosatt i Göteborg. Sedan 1992 har hon varit aktiv som soloartist och involverats i ett flertal samarbeten med musiker, dansare och koreografer. Nina de Heney har en intim koppling till sitt instrument. Basen blir som en förlängd kropp i överlämnandet till improvisationens ögonblick. ”Dessa mästerliga improvisationer placerar de Heney i en egen liga i eliten av solo kontrabas improvisatörer” – All About Jazz

Qarin Wikström är en svensk röstartist, improvisatör och kompositör. Hon är sedan mer än ett decennium tillbaka bosatt och aktiv inom inom det blomstrande avantgardet och den experimentella musikscenen i Köpenhamn och hon har som huvudkompositör eller i samarbete med andra släppt 18 album. Hennes bakgrund innehåller ett brett spektrum av genrer som klassisk kammarmusik, pop, jazz, svensk folklore och fri improviserad musik, vilket återspeglar sig i hennes musikaliska visioner och uttryck” det är hennes nakna uppriktighet och medkännande, unika vision som skulle vinna dig och kommer att göra upplevelsen av att lyssna på ”Up Up Up” till en unik och högstgivande en.” – Salt Peanuts