Fria Konserter i det Fria 3 – Ljud på drift

Torsdagen den 5 augusti 2021 kl. 17
Ambulerande gatumusik i det inre Malmö med start på Södra Tullgatan 3-4.

Martin Küchen – saxofon
Ola Rubin – trombon
Michala Østergaard Nielsen – slagverk

Ljud på drift kommer att vara en rörlig troika som förflyttar sig inom stadsmiljön som trio, i olika duo-kombinationer och solos. De kommer att lägga upp en rutt, (vilken kommer att vara tillgänglig på eventet strax innan konserten börjar)var det finns punkter, där olika duos strålar samman ett visst klockslag och när man förflyttar sig mellan dessa på förhand utsedda platser, spelar man solo. Rutten börjar och avslutas på trio.

De tre musiker kommer såklart som improviserande gatumusikanter ta in omgivningens ljud (prat, människor, bilar, fåglar etc) och spela med och mot den, och på det sättet i stunden skapa nya ljudbilder i relation till de människor och dom ljud som finns kring oss.

Ljud på drift är en del av satsningen “Fria Konserter i det Fria”, där FrimSyd under Sommaren 2021 kommer att presentera ett antal gratis utomhuskonserter med fri improviserad musik i Malmö. Tanken är att frångå den traditionella statiska konsert-situationen med artister som spelar för en sittande publik och istället vara mer lik situationen för gatumusiker.