Fria Konserter i det Fria 4 – Nästesjö / Martinez

Söndagen den 8 augusti 2021 kl. 18 & 19
Pildammsparken, vid hängbokarna – lilla dammen, Malmö

Nidia Martinez Barbieri – dans och performance
Johannes Nästesjö – kontrabas och performance

Nidia och Johannes kommer att genomföra en Improviserad konsert/föreställning med dans och musik i underbar natur, i samklang och i motklang. De olika konstuttrycken kommer att fånga både örat och ögonen hos publiken och duon har förhoppningar om att detta tillsammans med platsen som den valt, kan skapa nya intryck med vars hjälp publikens upplevelse kan berikas med en extra dimension. Som exempel kan musik som känns abstrakt för en ovan publik ofta finna mening när den kläs med dans och vice versa. En konsert/performance där dansen har möjlighet att klä musiken med rörelser och musiken dansen med toner och som extra grädde på moset så framförs denna konsert i och inspirerad av naturskön miljö.

Denna konsert/föreställning är en del av satsningen “Fria Konserter i det Fria”, där FrimSyd under Sommaren 2021 kommer att presentera ett antal gratis utomhuskonserter med fri improviserad musik i Malmö. Tanken är att frångå den traditionella statiska konsert-situationen med artister som spelar för en sittande publik och istället vara mer lik situationen för gatumusiker.