Fria Konserter i det Fria 1: Emeli Ek Solo

Fredagen den 2a Juli, 15.00-17.00

Första set på Gustav Adolfs torg, andra set – någonstans längs gågatan i Centrala Malmö

För Emeli är musik lika delar kropp och sinne. Tillsammans med slagverk interagerar Emeli med spelplatsen både ljudligt och rumsligt och skapar en platspecifik improvisation. När hon spelar solo är rörelsen och kroppen en del av uttrycket och musiken, där den visuella dimensionen spelar lika stor roll som den musikaliska.

Emeli Ek´s solokonsert är en del av satsningen “Fria Konserter i det Fria”, där FrimSyd under Sommaren 2021 kommer att presentera ett antal gratis utomhuskonserter med fri improviserad musik i Malmö. Tanken är att frångå den traditionella statiska konsert-situationen med artister som spelar för en sittande publik och istället vara mer lik situationen för gatumusiker.