Axel Dörner & Andreas Røysum

Axel Dörner – trumpet
Andreas Røysum – klarinett

Lördagen den 10 Oktober, dörrarna öppnas kl 19.30, på scen 20.00
Inter Arts Center, Svarta Rummet
Bergsgatan 29, Malmö

Axel Dörner har genom 30 års utforskande arbete omdefinierat vad som är möjligt att göra på en trumpet. Han rör sig ledigt och med tydlighet mellan jazz, abstrakt-musik, ljudkonst och performance. Av hans otaliga projekt kan det vara värt att lyfta fram Monks Casino och The Contest of Pleasures och hans samarbete med Otomo Yoshidie, Mats Gustafsson och Barry Guy. Den ett par generationer yngre klarinettisten Andreas Røysum har på senare år turnerat i ett rasande tempo. Han har bland annat mellanlandat så pass ofta på Galleri 21 i Malmö, på väg till och från kontinenten, att han borde kunna mantalsskriva sig där. Förutom att spela med Miman, Marthe Lea Band, Nakama och Andreas Røysum Ensemble har han även spelat med bland andra Tristan Honsinger och Kresten Osgood.

Duon har nu gjort ett flertal turneer tillsammans och genom dessa så har de byggt upp en gemensam förståelse för form, harmoni och alternativa tekniker. En garanterat intim och personlig konsertupplevelse som ni inte få missa.Inträde 80kr, Student/Pensionär/Under 18/arbetslös & dylikt 50kr

OBS! För att säkerhetsställe att vi följer FHM´s rekommendationer så kan vi bara släppa in 20 personer i Svarta rummet. Detta inklusive musiker och personal från FrimSyd.