Brandon Lopez

bradon-lopezINSTÄLLT!

Jazz Är Farligt & FrimSyd presenterar BRANDON LOPEZ solo.

Onsdag 12 december 2018 kl. 19:00–22:00
Östervärns Antikvariat & Bokhandel – Anti
Höstgatan 37, 212 17 Malmö

Brandon Lopez är kompositör och kontrabasist som arbetar med radikal improviserad musik.

Sedan han nyligen flyttade till New York har han blivit en av sin generations mest efterfrågade musiker och har delat scen med avant-garde visionärer som William Parker, Sun Ra Archestra, Nate Wooley, Ingrid Laubrock, Gerald Cleaver och senast som solist med New York Philharmonic i premiären av Ashley Fures verk ”Filament”.

Hans tredje album som solist, ”Quoniam Facta Sum Vilis” släpptes tidigare i år på Astral Spirits-etiketten.

Elena Wolay ligger bakom livescenen, fanzinet, festivalen och barnteatergruppen Jazz Är Farligt. Hon är en kreativ kraft i Sveriges alternativa musik- och klubbscen. Alltid med den fria musiken och den radikala konsten i centrum. Elena har bland annat tilldelats Det Stora Badarpriset 2018 och förra året förärades hon eldsjälspriset Basisten av riksförbundet Svensk Jazz.

Vi öppnar 19.00

Live: 20.00

Vi stänger 22.00

Elena Wolay väljer musiken före och efter konsert.

Förtäring finns.

Varmt välkomna!