Paul Hubweber & Isak Hedtjärn, Solo – Solo – Duo

lördagen den 27 januari kl 19:30
Inter Arts Center, Röda Rummet, Bergsgatan 29, Malmö, Röda Rummet.
Inträde 80kr, Student/Pensionär/under 18/arbetslös & dylikt 50kr.

Solo – Solo – Duo är ett nytt kurerat Ad hoc projekt där FrimSyd har handplockat och bjudit in två improvisations-musiker/dansare som var och en har gjort bestående avtryck på Improvisationsscenen men som aldrig har träffats och spelat tillsammans. Denna gång möts Trombonisten Paul Hubweber (D) och klarinettisten Isak Hedtjärn.

Hubweber_Hedtjärn

 

Paul Hubweber: Tysk trombonlegend i Improvärlden som medverkat på över 70 skivsläpp. Detta med bland andra PaPaJo, Abtei Bräu, The yellow snow crystals samt soloskivor. Han är aktiv som solist, kompositör, dirigent och organiserar en rad festivaler och spelställen runt omkring i ruhrområdet. Han har spelat med bland andra Thomas Lehn, John Butcher, Günter Christmann, Alex Schlippenbach och han har dirigerat Wio, Swiss Improvisers Orchestra och Tonhallen Orchestra. Han spelar regelbundet med Paul Lovens och John Edwards i trion PaPaJo; Paul Lytton, Georg Wolf, DJ Sniff, Claus van Bebber, Britta Lieberknecht; Leading THE YELLOW SNOW CRYSTALS – Zappa in German och spelade med varsin duo med Peter Kowald och Michel Wausvisz när de var i liv

Isak Hedtjärn: Född 1991 i Stockholm. Klarinettist och improvisatör, solo och i ad hoc-konstellationer, och i de verksamma grupperna Festen, Gordoa-Hedtjärn Duo och Fire! Orchestra.De senaste åren har han samarbetat med ett hundratal musiker, bl.a. Magda Mayas, Phil Minton, Christine Abdelnour, Mats Gustafsson, Michael Zerang, Kaja Draksler, Lindha Kallerdahl, Raymond Strid. Isak har även samarbetat med bildkonstnärerna Lena Czerniawska, Jenny Soep & Jenny Svenberg Bunnel, och organiserat konserter i Göteborg och Stockholm med Brötz, Frim och som grundare av Klubb Spontan.