Flamingo & Junk Orbit

 

Onsdagen den 18 oktober , kl 19:30
Inter Arts Center, Bergsgatan 29, Malmö, Röda Rummet.
Inträde 80kr, student/pensionär/under18/arbetslös mm 50kr.

Flamingo_Philly_BWFlamingo utforskar ljud, textur och dynamik.Ibland i ett gränsland på tröskeln till det hörbara och vid andra tillfällen i täta skikt och vågor av ljud. Trions musik skapar ett poetiskt utrymme där rena ljudfenomen kliver  fram på en bakgrund av total tystnad. Flamingo har spelat på festivaler och arenor i Danmark, Tyskland och USA och släppte sitt debutalbum i maj 2016, följt av ett live-album hösten 2017

Chris Heenan: Kontrabasklarinett
Adam Pultz Melbye: Kontrabas
Christian Windfeld: Virveltrumma och objekt

https://flamingoberlin.bandcamp.com/
http://www.adampultz.com/flamingo/

————

Junk_Orbit 01Junk Orbit: Den österrikiska saxofonisten Gregor Siedl och den vietnamesiska pianisten Lan Cao utgör  duon Parallel Asteroid. Tillsammans med Köln’s stjärnskott till elgitarrist Nicola Hein och Berlin’s Echtzeit-slagverkare Burkhard Beins bildar de en mycket energisk och mycket säregen elektro-akustisk hybrid.  I Junk Orbit hotas deras solsegel ständigt av allmänt oförutsägbara bitar av kulturella spillror.

Gregor Siedl – förstärkt saxofon
Lan Cao – analog synthesizer
Nicola Hein – elgitarr och preparationer
Burkhard Beins – elektro-akustiskt slagverk

https://soundcloud.com/user-772833347
www.burkhardbeins.de/groups/junkorbit.html

Gregor Siedl – saxofonist, improvisatör, kompositör – född i Wien, Österrike. Han är djupt engagerad inom den experimentella och improviserade musiken. Genom sin utforskning av alternativa tekniker, preparationer på saxofonen och användningen av utommusikaliska instrument som lockpipor och vatten har han utvecklat en unik musikalisk röst.
https://gregorsiedl.com

Lan Cao är en mångsidig musiker som har ett brett spektrum av stilistiska influenser, med en repertoar som sträcker sig från klassisk till modern musik och tvärdisciplinära verk. Hon är förespråkare för nutida musik och har spelat i sammanhang som Ensemble Modern Frankfurt, Festival Ircam Paris @ Manifest, Impulsfestival – med Ian Pace och Ensemble Klangforum Wien och Ultraschall Festival med Ensemble KNM Berlin,
https://caothanhlan.com

Nicola L. Hein – gitarrist, ljudkonstnär, filosof och komponist – är mycket aktiv aktör på den tyska och internationella scenen för improviserad musik. Han spelar gitarr med händer och plektrum men också med många olika föremål som skruvar, linjaler, järnull, stråkar, slippapper, magneter plus många andra föremål som ingår i hans musikaliska verktygslåda. Resultatet blir en egen ljudvärld, som använder gitarrens rika potential som ljudgivare. Det manuella arbetet i skapandet bidrar mycket till karaktären av denna ljudvärld, som aldrig förvrängs i användningen av elektroniska effekter.
https://nicolahein.com

Burkhard Beins, kompositör och slagverkare baserad i Berlin sedan 1995. Han arbetar inom den experimentella musiken och ljudkonsten och är känd för sin precisa användning av slagverk i kombination med utvalda ljudobjekt. Han arbetar även med live elektronik och analoga synthesizers och har gjord flera ljudinstallationer. Sedan slutet av 1980-talet spelar han på arenor och festivaler i Europa, Amerika, Australien och Asien.
http://www.burkhardbeins.de