Vasco Trilla & Nguyễn Thanh Thủy Solo – Solo – Duo

 

vasco-pulpo   p1260594-1

 

Tisdagen den 10 Januari, kl 19:30
Inter Arts Center, Bergsgatan 29, Malmö, Röda Rummet.
Inträde 80kr , Student/Pensionär/ under18/arbetslös & dylikt 50kr.

Solo – Solo – Duo är ett nytt kurerat Ad hoc projekt där FrimSyd har handplockat och  bjudit in två improvisations-musiker som var och en har gjort bestående avtryck på Improvisatiosscenen men som aldrig har träffats och spelat tillsammans. Konserterna kommer att bestå av tre delar. Två kortare soloakter som följs upp av ett första duomöte.

Detta första spännande mötet består av Nguyễn Thanh Thủy – đàn tranh (Vietnamesisk cittra) & slagverkaren Vasco Trilla.

Nguyễn Thanh Thủy är en Vietnam’s ledande utövare av đàn tranh (Vietnamesisk cittra). Hon arbetar både inom ramen för traditionell Vietnamesisk samt experimentell musik.  Hon växte upp i en teaterfamilj och började att spela traditionell vietnamesisk musik redan under under sina tidiga uppväxtår i huvudstaden Hà Nội. Hon studerade vid Hanoi´s Musikkonservatorium och tog examen år 1998. Hon har turnerat i Asien, Europa och i USA och vunnit flera utmärkelser och stipendier. Hon har spelat in ett flertal skivor både inom den traditionella genren samt inom modern konstmusik och improviserad musik. Thủy är sedan några år tillbaka bosatt i Malmö där hon doktorerar vid Musikhögskolan i Malmö.

Vasco Trilla, född och uppvuxen strax utanför Barcelona är trumslagare/ slagverkare/improvisatör inom den fria genren.  Han är aktiv inom scenen för fri Improviserad musik där han applicerar icke-konventionella tekniker på sitt trumset. Han har spelat över hela Europa samt Sydamerika och Asien i en rad olika projekt och släppt ca 30 skivor. Han har spelat med musiker och band som October Equus, Yedo Gibson, Rafal Mazur, Marshall Allen, Kaulakau, Cobla Sant Jordi, Tom Chant, Luc Ex, Planeta Imaginario, Filthy Habits Ensemble, Carlos Zingaro, Paulo Chagas, Nuno Rebelo, Boi Akih, Michal Dymny, Pablo Rega among others.
https://www.facebook.com/vascotrilladrummer?fref=ts, www.vascotrilla.org solo: https://vimeo.com/127705922