Skogen

Fredagen den 23 september
Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö
20.00–23.00 På scen: 21.00
Entré: 80:- (i dörren, inget förköp)
Ålder: 18 år

Ensemblen Skogen verkar i ett gränsområde mellan samtida kammar- och improvisationsmusik.

Skogen1400x700

Den musik som uppstår ur förhållandet mellan komposition och improvisation, mellan individuella och kollektiva arbetsprocesser, är en djupt poetisk tonkonst som på ett lika diskret som till synes paradoxalt vis förenar enhet med mångfald, ordning med kaos och historia med samtid. Skogens musik har väckt internationell genklang, och våra senaste skivor, samtliga utgivna av det brittiska skivbolaget Another Timbre, har vid ett flertal tillfällen figurerat på välrenommerade musiktidskrifters årsbästalistor.
Skogen firar nu sitt 10-års jubileum som grupp med ett antal konserter under hösten 2016.

I samband med detta bjuds, utöver de svenska originalmedlemmarna, dessutom den Londonbaserade violinisten Angharad Davies och den japanske elektronmusikern Toshimaru Nakamura in. Internationellt etablerade improvisationsmusiker med vilka Skogen samarbetat ett flertal gånger tidigare. Walesiske harpisten Rhodri Davies och engelske slagverkaren Simon Allen, båda flitigt verksamma inom såväl samtida improvisationsmusik som nutida noterad kammarmusik, gästade Skogen förra året vid ett samarbetsprojekt med kompositören och sångaren David Sylvian. Höstens konserter blir nu en fortsättning på det samarbetet genom att både Rhodri och Simon inkluderats i årets uppsättning av Skogen! Kort och gott, en musikalisk händelse utöver det vanliga, en konsert med guldkant utlovas!

 

SKOGEN 2016:
Angharad Davies, violin
Leo Svensson Sander, cello
Magnus Granberg, piano
Rhodri Davies, harpa
Simon Allen, vibrafon
Henrik Olsson, skålar och glas, objekt och elektronik
Erik Carlsson, slagverk
Petter Wästberg, elektronik och objekt
Toshimaru Nakamura, no-input mixing board

The music offers a host of subtle sensations, a slow thoughtful journey that shines a light and speaks of hope. This is a graceful, peaceful, meditative mindscape: it is life-affirming and, in the quietest way possible, wildly exciting. Perhaps this is what it sounds like to hunt for mushrooms in a hushed and ancient forest, with ears that are wide-open and free.”
Florence Wetzel, Squid’s Ear

Lyssna:
http://www.bombaxbombax.com/people/artist/skogen-2
http://www.anothertimbre.com/despairs.html
https://vimeo.com/148812177