Trio Blurb

Tisdagen den 24 maj, kl 19:30trio-blurb
Inter Arts Center, Bergsgatan 29, Malmö
Inträde 50kr

Maggie Nicols – röst
John Russel – gitarr
Mia Zabelka – fiol, röst

Fri improvisation från tre ytterst individuella musiker vars olika bakgrund spänner över ett vitt fält av musikaliska erfarenheter. Trions musik fångar ögonblickligen lyssnaren och trollbinder den med sin telepatiska intimitet.
Varje konsert är en unik händelse, specifikt i tid och rum, där musikerna förlitar sig på varandra, den gemensamma kunskapen och respekten för varandras musikalitet och en önskan att dela det överraskande och sköna i nuet. De hämtar ur en mångfacetterat stilistisk palett som rör sig mellan de minsta ljud till de största gesterna och där energin blir påtaglig. De innehar en medvetenhet om att alla aspekter av ljudskapande är en potentiell möjlighet att utöka det musikaliska materialet. Detta bidrar till fler musikaliskt lager som de använder för att tydliggöra och belysa, men aldrig för att förenkla eller försvåra musiken. Med ett syfte att låta det musikaliska imperativet utvecklas i all sin ärlighet och enkelhet låter trion presentera en direkt och kompromisslös musik för sin publik.

„In September 2010 I attended the Alpenglow festival in London ( Styria meets the UK ) and for me
one highlight in a series of remarkable meetings was the trio Nicols / Russell / Zabelka. For this
privileged audient it was indeed a real Tea for Three.“ Professor Basil Leagrove (retired). Letter to the December issue of the Musical Metropolis.