Marta Zapparoli

Tisdagen den 7 Juni, dörrarna öppnas kl 19:00, konsert 19:30
Skånes konstförening, Bragegatan 15, Malmö
Inträde, 50 kr.

marta-zapparoliMarta Zapparoli (f 1975) är en italiensk experimentell ljudkonstnär, improvisatör, performence-konstnär och musiker. Hon bor och arbetar i Berlin sedan 2007. Hennes musik består främst av narrativa klangstycken som hon skapar genom olika inspelningstekniker, apparater och egenbyggda mikrofoner samt andra okonventionella tekniker. Hon är intresserad av gränser och relationer mellan realljud, vibrationsljud, ljudförorening, radiovågar, trådlös kommunikation och ohörbara ljud. De senaste två åren har hon ägnat sig åt ett pågående projekt där fokus ligger på ohörbara ljud och dess många effekter ur ett spektralt perspektiv och hur man med dess hjälp skärper våra perceptionssinnen, hur vi uppfattar verkligheten. Hon bygger upp starka narrativa, imaginära ljudverk live genom improvisation och realtids bandmanipulation. Hon har uppträtt på en rad olika festivaler i Europa samt Turikiet, Norge, Sverige och USA tillsammans med musiker och band som Matmos, LAFMS och många fler. Förutom hennes soloprojekt (fd Penelopex) är hon även medlem i: Berlin´s 24-mannaband Splitter Orchestra, PXPRD med Martin Kuentz, Duo med Alessandra Eramo, (TOWA) med Julie Rousse, (Raven Moore) mec Kathrin Gunter, (THE ELKS), (ZAPPAROIZ) med Billy Roiz samt (Spectral Vortex) med Eleonora Oreggia (xname).
Hon har släppt ett flertal album på Umbrella Noise records diosyncratics, Audition Records, Nohmad Records och Zeromoon.

http://martazapparoli.blogspot.de
https://soundcloud.com/martazapparoli
https://www.youtube.com/watch?v=ktdne0ffa3U