Barefoot Records & FRIM/SYD goes Ad hoc!!

Söndagen den 25 oktober, 16:00
Galleri Ping Pong, Stora Nygatan 4
Inträde 50 kr

Barefoot Records är ett skandinaviskt Improvisationskollektiv, baserat i Köpenhamn men verksamt över hela världen. De har i dagsläget släppt över 40 skivor och de arrangerar varje år en rad festivaler runt omkring Köpenhamnsområdet. Därmed är de även en Systerorganisation till FRIM/SYD om än med en bredare verksamhet.

barefoot-logganSedan flera år tillbaka har vi i FRIM/SYD haft planer på att bjuda över våra vänner i Barefoot Records för att ge en Ad hoc konsert. Nu har vi äntligen hittat ett datum. Denna Matinékonsert kommer att vara fylld av överraskningar. Lotten kommer att bestämma sättningen fram tills “The Grand Final” som inkluderar alla medverkande.

Nu bjuder vi upp till fest! Två starka kollektiv bli ännu starkare tillsammans!

Medverkande musiker från Barefoot Records:
Håkon Berre – slagverk
Maria Faust – saxofon
Morten Pedersen – piano
Jeppe Zeeberg  – piano

Medverkande musiker från FRIM/SYD
Emeli Ek – slagverk
Affe Lindsjö – gitarr
Herman Müntzing – elektronik
Martin Küchen – saxofon
Ola Paulson – saxofon
Johannes Nästesjö – kontrabas
Sofia Härdig – sång & gitarr
Ola Rubin – trombon

Om Barefoot Records:

“One of the most interesting new labels in Danish jazz.”

That is how the American magazine All About Jazz describes Copenhagen-based Barefoot Records — a musician-run collective and record label, consisting of nine artists from Denmark, Norway, Finland, Estonia and Poland. Originality and artistic integrity are keywords in the catalogue of more than 40 critically acclaimed releases of the label that, instead of sticking to any specific genre, takes musical gut feeling as its guiding force.

http://barefoot-records.com/