Sharif Sehnaoui / Raed Yassin / Martin Küchen + support

Onsdagen den 4 mars kl 19.3011009986_10153035671406648_4010177342186806523_n
Galleri Ping-Pong, Stora Nygatan 4, Malmö
Ta med 50 kr till musikerna!

Två Beirut-baserade improvisationsmusiker möter en Lundabaserad dito när Galleri Ping-Pong öppnar dörrarna för ännu en FrimSyd konsert. Som uppvärmning bjuder Johannes Nästesjö (kontrabas) på ett solostycke av sällan skådad magi.

Sharif Sehnaoui spelar både elektriska och akustiska gitarrer och fokuserar på att vidga de intrikata möjligheterna som dessa instrument har, med eller utan preparationer. Allt utan att använda effekter eller elektronik. Raed Yassins projekt inkluderar elektroakustiska kompositioner, elektronik men även en högst individuell utökad teknik på kontrabas. En stor del av hans diskografi kretsar kring att dekonstruera arabisk populärkultur. De är båda ägare och delaktiga i flera olika skivbolag och Irtijal festival, den äldsta festivalen för ny och improviserad musik i Arabvärlden.

Kvällen till ära möter de saxofonisten Martin Küchen, som gjort sig ett namn både nationellt och internationellt genom turnéer med jazz- och improrelaterad musik. En one-time-only möjlighet att bevittna ett unikt, ypperligt och säkerligen magnifikt möte!

Sharif Sehnaoui – elektrisk/akustisk gitarr
Raed Yassin – kontrabas
Martin Küchen – saxofon

Support: Johannes Nästesjö – kontrabas

 

Mer info här:
www.sharifsehnaoui.net
www.raedyassin.com
www.martinkuchen.com
www.nastesjo.com