John Tilbury (AMM) + Sofia Härdig

Torsdag 30 Oktober 2014, kl 19
Moderna Museet Malmö, Gasverksgatan 22, Malmö.
P.g.a. tekniska behov är konserten flyttad till Inter Arts Center, Bergsgatan 28, Malmö.

Besökare på Moderna Museet under dagen den 30 oktober har fri entré till konserten på kvällen mot uppvisande av entrébiljett.

Med anledning av denna förändring flyttar vi också fram konserttiden till 19.00 (dörrarna öppnar 18.30) så att eventuella besökare på Moderna Museet hinner förflytta sig till IAC

John Tilbury (AMM) + Sofia Härdig

John Tilbury, piano, är medlem legendariska improvisationsgruppen AAM som startade redan i mitten av 60-talet. Tilbury betraktas som en ledande tolkare av samtida pianomusik, i synnerhet angloamerikansk såsom Cage, Feldman, och Cardew.

John Tilbury har samarbetat med vitt skilda musiker som tex David Sylvian samt Keith Rowe (sedd som gudfadern till EAI Electroacoustic Improvisation).

Han har också författat en biografi om Carnelius Cardew, vilken även varit medlem av AMM.

Sofia Härdig röst, processerad röst gitarr. Har fått stor internationell uppmärksamhet för sina skivor samt framträdanden på den experimentella improvisations scenen. Hon turnérar flitigt värden över Samt samarbetat med musiker från band som John Essing (bob hund), Yoshimi (JAP bordoms OOOIOO), The Hellacopters, Belle And Sebastian (GB), och många många fler.

Sofia Härdig arbetar både som en improviserade musiker i noise och experimentell musik samt som solo artist med flera kritiker rosadeskivsläpp. Henes senaste skiva ”The Norm Of The Locked Room” blev av ett flertal tidningar vald till förra årets mest intressanta släpp.

I våras bjöd John in Sofia att medverka i ett radio program i London med the Schratch Orchestra. Nu John och Sofia en serie konserter tillsammans i England och denna unika spelning i Sverige.
Samarrangör: Moderna Museet Malmö