Hinde/Bartell/Härdig

Tisdag 25 November 2014, kl 18
Moderna Museet Malmö, Gasverksgatan 22, Malmö.

“Our intention is to affirm this life, not to bring order out of chaos, nor to suggest improvements in creation, but simply to wake up to the very life we’re living, which is so excellent once one gets one’s mind and desires out of its way and lets it act of it’s own accord.” – John Cage

Trion arbetar med Röst, gong och objekt och skapar en speciell improviserad klangvärd med en gemensam bakrund i mötet med olika visuella konstformer. Som film, konst, dans samt teater.

Kathy Hinde interdiciplinära arbete- Kombinerar frekvent olika konstformer genom samarbeten med andra utövare, partnerskap med vetenskapsmän, och input från publiken. Hon har gjort sina verk för konsertsalar, Teatrar, gallerier vid sidan av utomhus och ovanliga platser inomhus. Hon har visat sina verk över hela Europa, Skandinavien. Kina, Pakistan, USA, Colombia och Brasilien. Kathys musik och visuella konst växer ur ett partnerskap mellan natur och teknologi. Ofta i användandet av anpassade eller egen händigt gjorda instrument. Hon arbetar öppna partitur, grafiska partitur och slump generation. För att skapa ett ramverk inom vilket arbetet utvecklas. Hennes videoverk rör sig frekvent ifrån skärmen. Och inkluderar plats pecifika och publika projektioner. Hon har skapat flera verk som kombinerar kinetisk skulptur med automatisk musik, online medverkan. Sound mapping och plats specifika installationer. Tidigare och nuvarande samarbetspartners är många och inkluderar: Joanna MacGregor, Maja Ratkje, Gabriel Prokofiev, Joby Burgess och kompositören Will Gregory från duon Goldfrapp genom att skapa video projektioner för Gregory’s nya Opera “Piccard in Space” regisserad av Jude Kelly från South Bank Centre, London. www.kathyhinde.co.uk

Guy Bartell är en Engelsk Bristol baserad kompositör som arbetar med elektronisk film musik och ljudkonst. Han spelar in och uppträder under namnet Bronnt Industries Kapital. Hans releaser har spänt över antik elektronika till Italo-crime inspirerad kosmisk disco. Han har spelat on filmmusik för release av Tatran Films och det Brittiska Film institutet som bla inneburit nyskriven musik till den svenska kult filmen Häxan och det sovjetiska propaganda filmen Turksib. Han framför sina verk i ett brett sammanhang från konstgallerier och biografer till klubbar och konsert lokaler. www.bronnt.com

Sofia Härdig är musiker, kompositör och ljudkonstnär. Hon arbetar både som solo artist med en rad skivsläpp bakom sig samt som improvisations

musiker och kompositör inom noise och experimentell musik. Hennes instrument är röst, gitarr, laptop, elektronik, kassetter, keyboard mm. Hon skriver, producerar, mixar, arrangerar musik till sin egen skivor samt dansföreställningar, film och till andra artister.Hennes senaste solo album The Norm Of The Locked Room som fått stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Hyllats av kritiker som årets mest intressanta släpp. På albumet spelar hon det mesta själv men har även bjudit in musiker som bl.a John Essing (bob hund), Per Svensson (freddie Wadling) och James Welburn (Tony Buck -The Necks). Hon har tidigare samarbetat med musiker från bl.a bob hund, Fläskkvartetten,The Hellacopters, Free Kitten (US),Bordoms (Jap), OOOIOO (Jap).The Sunburned Hand Of The Man(US). AMM (UK) Belle And Sebastian (UK) Och Spelat med många experimentella musiker som Ikue Mori (US) Yoshimi (JAP) Mats Gustafsson, Sophie Agnel (FR), Lotte Anker (DK), John Tillbury (AMM) Eddie Prevost (AMM) och många fler. Hon har tidvis bott och arbetat i Berlin, New York, Stockholm, Bristol och Malmö. www.sofiahardig.net

Länkar:
soundcloud.com/sofia-hardig/ta-gsk
soundcloud.com/sofia-hardig/gsk-1
soundcloud.com/sofia-hardig/i-am-so-perfect
www.youtube.com/watch?v=S_krG0TisbA
vimeo.com/32079290
www.youtube.com/watch?v=Seg7Kz-YYUU

Samarrangör: Moderna Museet Malmö