Agustí Fernández / Johannes Nästesjö + TBA

Söndag 12 Oktober 2014, kl 19
Inter Arts Center, Bergsgatan 28, Malmö

För ca två år sedan träffades Johannes Nästesjö och Agustí Fernández för första gången. Sedan dess har de gjort mer än tio konserter tillsammans i en rad olika konstellationer samt ett antal inspelningar. Deras rykande färska och första duoskiva kommer att presenteras i Malmö.

Den spanska pianisten Agustí Fernández (b. 1954) är en framträdande figur på den europeiska avantgardescen, och har arbetat med tillsammans med Barry Guy, Mats Gustafsson, Evan Parker, Ken Vandermark, Nate Wooley, Derek Bailey bland många andra.

Kontrabassisten Johannes Nästesjö (b.1980) har under de senaste åren turnérat flitigt i ett antal länder i Europa samt Vietnam, Gambia, Mali och USA. Han har medverkat på över 20 skivor spelat med bland andra Tom Chant, Agustí Fernández, Joe Morris, Ramon Lopez, Marco Mesquida, Ramon Prats och Liba Villavecchia. Hans första solo-skiva utkommer under hösten.

Agustí Fernández, piano.
Johannes Nästesjö, kontrabas.

+ TBA