Tomas Järmyr SOLO + Martin Küchen SOLO

OBS! Tyvärr har John Butcher tvingats ställa in sina åtagande i Danmark och hos oss i Malmö. Martin Küchen ersätter med ett av honom nytt solostycke. ”In ogni vera” – solosvit för saxofon, ipod och radio

Söndag 3:e aug kl. 19:00
Inter Art Center,
Bergsgatan 28,  Malmö.
Entré 50,- 

Dörrarna öppnas 19.00
Tomas Järmyr kl 19.30
Martin Küchen kl 20.00

Frim syd är mitt i sommarvärmen stolta att presentera en kväll med två solon.

Martin Küchen framför ”In ogni vera” Solosvit för saxofon, ipod och radio
Vi som bor i regionen kan titt som tätt njuta av Martin Küchens närvaro i olika konstellationer och då lyssna på hans säregna språk på det versatila instrumentet saxofon. Dock är det så att denne musiker, som kan räknas till en av de mer internationellt namnkunniga från detta land, sällan här ges tillfälle att uppträda solo. Då skall man ha i åtanke att de senaste årens uppmärksamhet, i svensk, nordisk och internationell press oftast har handlat om just Martins soloskivor.
Vi har nu glädjen att höra Martin Küchen framföra ”In ogni vera” Ett alldeles färskt solostycke som kommer att ha premiär denna kväll.

Tomas Järmyr (cymbaler).
Efter ankomsten till Norge 2008 kom fascinationen för drone och ambient musik på allvar och studierna på Jazzlinja/Musikkonservatoriet i Trondheim gick till stor del ut på att inkorporera avancerad rytmik och extrem dynamik i en långsamt utvecklande och framförallt improviserad kontext. Till Malmö kommer han med enbart några cymbaler och vi får här presenterat för oss kärnan i hans arbete runt improviserad musik.

Järmyr är 2014 aktuell med en rad projekt involverande bl.a Mats Gustafsson, Kristoffer Lo, Stian Westerhus, Kenneth Kapstad (Motorpsycho), Eldbjørg Raknes, James Welburn samt ambient/drone pionjären Dirk Serries (a.k.a Fear Falls Burning, vidnaObmana).

 

Välkomna