Taco Bells + Kryptofauna

Torsdag 29 maj kl. 19:30
do-store, Ahlmansgatan 3, Malmö

Välkomna till do-store för en säsongsavslutning med ett medlemsarr hos FrimSyd. Vi får denna gång äran att presentera finlands ösigaste fri-jazz trio Taco Bells och den lokala duon Kryptofauna (Olle Wikström och Sebastian Hegedüs).

Ta med kontanter för att förfriska er mellan de 3 set som kommer vara! Ett specialset med Taco Bells och Olle Vikström, once in a lifetime!

Lite info om akterna:

Tero Kemppainen – double bass
Sami Pekkola – saxophones
Jaakko Tolvi – drums

TACO BELLS is a three-way free-wave improvisation unit from a relatively warm Finland. Saxophonist Sami Pekkola (fire), bassist Tero Kemppainen (wind) and percussionist Jaakko Tolvi (earth) manage to create some of the most adorable sounds we can imagine. They are also known from such bands as Jooklo Finnish Quartet, Lau Nau, Mohel, Rauhan orkesteri and Kemialliset ystävät. During the past years the trio has been seasoned with spices by Martin Küchen, Pekka Airaksinen, Chris Corsano, Alan Wilkinson, Pekko Käppi and Peter Brötzmann!

darkjazzz.tumblr.com/

KRYPTOFAUNA är en duo som prövat sig fram genom olika koncept under dryga 2 års tid. Med en vilja om att hitta en återhållsamhet och ett fokus som kan plocka upp detaljer i musiken som kan leda den vidare.