Lazara Rosell Albear & Audrey Lauro + Sofia Härdig

FRIM/SYD välkomnar två av de mest spännande musikerna på belgiska improscenen till en långfredagskväll i tre akter. Vi får höra två solostycken av Lazara och Audrey och ett avslutande triostycke där Sofia Härdig sluter upp med våra gäster.
En perfekt avslutning på den längsta av fredagar!

Fredag 18:e april kl 19.00
do-store, Ahlmansgatan 3, Malmö
Entrè: 40 SEK

Lazara Rosell Albear är en kubansk konstnär bosatt i Gent, Belgien sedan 1992. Vid sidan om sin verksamhet som bildkonstnär är Lazara även dansare, koreograf, filmare och trummis. Hon har bl.a arbetat i multimediaprojekt med Victoria; Het Muziek Lod, L’Espace Senghor och Les Ballets C. de la B. och tillsammans med Alain Platel, Koen Augustijnen, Xavier Lukomsky … http://www.mahaworks.org/

Audrey Lauro är ett centralt namn på scenen för experimentell musik i Belgien.
Som altsaxofonist har hon spelat i samarbeten med en lång rad välkända namn,
Marc Ribot, Veryan Weston, Peter Evans, Carlos Zingaro, Javier Carmona, Sabu Toyozumi and Daysuke Takaoka amongst others.
2012 var hon kurator för Wolves Stories, en festival helt inriktad på kvinnliga impromusiker. http://audreylauro.com

Sofia Härdig är musiker, kompositör och ljudkonstnär. Hon arbetar både som solo artist med en rad skivsläpp bakom sig samt som improvisations musiker och kompositör inom noise och experimentell musik. Hennes instrument är röst, gitarr, laptop, elektronik, kassetter, keyboard mm. Hon skriver, producerar, mixar, arrangerar musik till sin egen skivor samt dansföreställningar, film och till andra artister. www.sofiahardig.net