Hindi Küchen – Carl Lindh – Amplify the Arab

Trippelkonsert!

Söndag 26 januari kl 15
do-store, Ahlmansgatan 3, Malmö 

 

Hindi Küchen

Jassem Hindi och Martin Küchen träffades första gången i Beirut, Libanon, år 2005. I Paris, Kairo, Damaskus och Alexandria har dom sedan hörts i olika sammanhang. 2006 framträdde poeten och författaren Maria Küchen i Stockholm med en större ensemble från Libanon, där även Jassem Hindi ingick och 2010 stod sedan Maria i centrum för ett trio-gig på Inkonst, Malmö som visade sig vara ett sceniskt och konstnärligt lyckokast! 

Maria Küchen – röst, Martin Küchen – saxofoner, Jassem Hindi – elektronik.

hindij.blogspot.com
sv.wikipedia.org/wiki/Maria_Küchen
martinkuchen.com

 

Carl Lindh

Carl Lindh är baserad i Malmö. Med fötterna lika mycket i fri improvisation som noise skapar han med ett par enkla hörapparater som främsta ljudkälla, organiska ljudstrukturer som rör sig mellan det lilla sköra till det stora skräniga, mellan det luftiga till det kompakta. Ljud plockas upp och förvrängs. Rundgång är hela tiden närvarande som utgångspunkt, ramverk och slutmål.

cordialhandshake.wordpress.com

 

Amplify the Arab

En elektro-akustisk duo med Jassem Hindi (FRA) och Jakob Riis. Deres första album släpptes på etiketten Clinical Archives i 2010. Duons musik hämtar sin inspiration från såväl harsh noise som musique concrète och tillverkas med en rad olika instrument och metoder:

Förstärkta trasiga föremål, kontaktmikrofoner, magnetband, no-fi fältinspelningar, no-input mixerbord, some-input mixerbord, real-time processing, feedback, akustisk interaktion, digitalt genererade ljud och fri improvisation.

hindij.blogspot.com
sonicescape.net

 

 

 

Gratis inträde, men räkna med en slant att donera till musikerna!