Ensemble Morph

kaos ordning improvisation tystnad

Ett kulturellt samarbetsprojekt mellan Belarus (Vitryssland) och Sverige.

4 tillfällen finns att insupa detta unika projekt

20/9 kl 13.00 Masterclass, Lilla Salen, Musikhögskolan, Malmö
21/9 kl 20.00 Kulturnatten, Lund
22/9 kl 19.00 Skissernas Museum, Lund
24/9 kl 12.15 Liljeforssalen, Musikhögskolan, Malmö

Ensemblen bildades 2011 som ett bilateralt projekt mellan Musikaliska akademien i Minsk och Musikhögskolan i Malmö. Initiativtagare var Herman och Margarethe Müntzing, som varit i Minsk tidigare och där skapat möjligheter för att realisera projektet.

Ensemple MORPHs repertoar består av en modern form av improviserad musik, organiserad genom grafisk notation,
Att i förväg bestämma vad som kommer att spelas på konserterna kan därför ses som en motsägelse. Dock är det stor chans att stycket ”Morf 1” kommer att framföras. Med en stillsamt spektakulär ljusshow och en speltid på ca 40 – 50 minuter utgör det ett fundament i gruppens repertoar.handsignaler och verbala instruktioner. Det musikaliska materialet står i ständig förändring och utveckling under inflytande av varje enskild musiker.

 
Ensemblen består av:

Elena Mashkovskaya – flöjt, Stanislav Pialov – saxofon, Nana Pi Aabo-Larsen – saxofon, Olle Wikström – saxofon, Tatsiana Amelyanenka – violin, Ilona Les – cello, Dan Schyman – kontrabas, Alexander Yasinski – accordeon, bayan, Simon Thörn – gitarr, Niklas Bennerholm – slagverk, Kristoffer Rostedt – trummor, Irina Petkevich – piano, Darya Lukashyk – röst

Konstnärlig ledare – Herman Müntzing. Koordinator – Margarethe Müntzing

http://www.12musiciansmakemorph.blogspot.com

I samarbete med FRIM/SYD, Jazz i Malmö, KU-nämnden, och med stöd av Malmö stad, Kulturrådet och Svenska Institutet.