Duo pantoMorf möter legendariska AMM

Den 17/9 kl 19.00 på IAC, Bergsgatan 29
 
entré: 50 SEK
 
FRIM/SYD rivstartar höstens program inom projektet Sound & Talk med en ljud-och-samtalskväll i samarbete med föreningen C-Y Contemporary och RANK (Riksförbundet för arrangörer av nutida konstmusik). I centrum för kvällen står den Göteborgsbaserade duo pantoMorf i ett intimt möte med den legendariska konstellationen AMM. Kvällen till ära gästas gruppen av Sofia Härdig!
Duo pantoMorf består av Palle Dahlstedt och Per Anders Nilsson som spelar elektroniska instrument. Under denna kväll kommer de attframträda som kvartett tillsammans med två engelska improvisationsmusiker, nämligen Eddie Prévost, slagverk, och John Tilbury, piano, båda medlemmar i legendariska improvisationsgruppen AAM som startade redan i mitten av 60-talet. Prévost är an av AMMs grundare och är också författare till flera böcker om improvisation. Tilburybetraktas som en ledande tolkare av samtida pianomusik, i synnerhet angloamerikansk såsom Cage, Feldman, och Cardew.
Tilbury har också författat en biografi om Carnelius Cardew. duo pantoMorf har utvecklat elektroniksa musikinstrument som erbjuder i stort sett samma frihet som akustiska instrument och är baserade på följande princip: om vi släpper händerna från instrumentet blir det tyst. Varje ljudande gest motsvaras en motsvarande fysisk gest vilket ger en dynamik och komplexitet som korrelerar till musikernas ansträngning.
 
Arrangeras med stöd av Malmö Stad, Kulturrådet och RANK´s turnéstöd.