3 x Duo

Fint besök från Grekland!

 

Den 19/9 kl 19 på do-store, Ahlmansgatan 3, Malmö
(Gratis inträde, men räkna med en slant att donera till musikerna…)

# Dimitra Lazaridou-Chatzigoga från Grekland kommer med besök med sin cittra. I Malmö får vi höra henne med nya Lundasonen Martin Küchen på diverse saxofoner.

# Dessutom premiär för skånebaserade duon Lindsjö/Müntzing;
Herman Müntzing – elektronik, sampler, objekt
Anders Lindsjö – gitarr och effekter

# Och kvällens tredje duo består av likaså skånebaserade Anders Uddeskog – slagverk och Ola Paulsson – saxofoner!!

 

Dimitra Lazaridou-Chatzigoga (f. 1981, Thessaloniki, GR) musiker och lingvist.Bor i London. Hon har hållit på med eletroakustisk musik sedan 2006. Hon spelar Cittra, ett stränginstrumnet och använder E-bow och olika objekt föratt åstadkomma helklingande ljud mot cittrans resonanslåda. Hon fokuserar på samspelet mellan väl utmejslad spelteknik och spontanitet. Hon har framträtt solo och i tillfälliga konstellationer med Jennifer Allum, Alfredo Costa Monteiro, Angharad Davies, Rhodri Davies, Matt Davis, Axel Dörner, Phil Durrant, Ferran Fages, Anastasis Grivas, Franz Hautzinger, Robin Hayward, Chris Heenan, Ute Kanngieser, Grundik Kasyansky, Tisha Mukarji, Ivan Palacký, Eddie Prévost, Henrik Olsson, Christine Sehnaoui, Birgit Ulher and Daichi Yoshikawa m fl Hennes första solo-CD ”stroke by stroke”släpptes 2011. Nyligen släpptes cdn ”Outwash” med Tisja Mukarij(piano) och Angharad Davies(violin) på Another Timbre etiketten. Samtidigt släppte etiketten boxen ”Wandelweiser und so weiter” innehållande flera kompositioner tolkade av Dimitra.