Mukarji / Olsson / Arrias

Tisdagen 19/3 kl 19.00
Inter Art Center
Bergsgatan 29, Malmö 


Inträde 50 SEK

 

Trion arbetar kring Johan,Tishas och Henriks kompositioner – grafiska notationer, metoder och koncept som ligger till grund för ett i övrigt fritt och improvisatoriskt framförande.

Tisha Mukarji (Kuwait) – inside piano
Henrik Olsson – slagverk / elektronik
Johan Arrias – klarinett / saxofon

 

Tisha kommer ursprungligen från Kuwait men via Syrien, Libanon och Portugal är hon nu bosatt i Berlin där hon snabbt blivit en central kulturpersonlighet och kreativ drivkraft. http://tishamukarji.com/

Henrik Olsson – Lager av akustiska ljud varvas med elektronik genom vilken de små ljuden lyfts fram av kontaktmikrofoner placerade på metall, glas, trä, plast och papper. Spelat runt om i USA och Europa med en mängd internationella namn och gett ut sin musik på bl.a Häpna, Another Timbre, Monotype Recordings, iDEAL och Kning Disk. http://bjornbergborg.blogspot.se/p/henrik-olsson.html

Johan Arrias – arbetar med att dekonstruera och fragmentarisera det traditionella spelet på sina instrument med så kallade extended techniques. Driver bl. a. kvintetten JAAS http://soundcloud.com/johan_arrias/sets/jaas

Medlemmarna har spelat/spelar med musiker som Toshimaru Nakamura, Andrea Neumann, Angharad Davies, Axel Dörner, Dimitra Lazaridou Chatzigoga, Tetuzi Akiyama, Anthea Caddy, Nikos Veliotis, Annette Krebs, Lucio Capece, Katt Hernandez, Martin Küchen,Anna Lindahl, Daniel Karlsson, David Stackenäs med flera.