Lauren Sarah Hayes & Sofia Härdig

Torsdag 4 april 20.00, Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö
Entré: 80:- Förköp: 80:- Kulturcentralen & Rundgång

Denna dynamiska duo bestående av Hayes (piano, analog synthar, elektronik) och Härdig (sång, levande Processing & elektronik) träffades på Norbergfestivalen sommaren 2012, där de båda gav improvisatoriska framträdanden inne i Mimer Laven, känd för sin sju sekunders efterklang. De samarbetar just nu kring nytt material, som framförts vid Inspace i Edinburgh och nu på Inkonst i Malmö.

LAUREN SARAH HAYES är en kompositör och artist från Glasgow som arbetar med kombinationer av skräddarsydda program, preparerat piano, analoga monosynthar, trummaskiner och live-elektronik. Hennes praktik utforskar nya strategier för elektroniska liveframträdanden genom att undersöka musikerns fysiska förhållande med den digitala sfären. Hon har en bakgrund inom piano, matematik och filosofi, som alla inspirerar hennes liveframträdanden och forskning, som leder mot en PhD i Creative Music Practice på University of Edinburgh. Hon improviserar oftast och samarbetar i duos/trios som Můstek och Monosynth Orchestra) och spelar även med storskaliga ensembler (Edimpro).
Hon spelar runt om i världen, senast på BEAM (London), klanger (Belfast), NiMe (Oslo), ICMC (Ljubljana) och EMS (New York). Hon har fått stöd av konstnärliga residens på EMS (Stockholm) i slutet av 2011, i vilken hon gav ett liveframträdande för Sveriges Radio P2, och även på STEIM (Amsterdam) 2012.
www.laurensarahhayes.com
https://vimeo.com/6821894

SOFIA HÄRDIG är musiker, kompositör och ljudkonstnär. Hon arbetar både som solo artist med en rad skivsläpp bakom sig samt som improvisations musiker och kompositör inom noise och experimentell musik. Hennes instrument är röst, gitarr, laptop, elektronik, kassetter, keyboard mm. Hon skriver, producerar, mixar, arrangerar musik till sin egen skivor samt dansföreställningar, film och till andra artister.
I december 2012 släppte hon sin solo skiva ”The Norm Of The Locked Room” som fått stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt. Hyllats av kritiker som årets mest intressanta släpp. På albumet spelar hon det mesta själv men har även bjudit in musiker som bl.a John Essing (bob hund), Per Svensson (Freddie Wadling) och James Welburn (Tony Buck -The Necks).
Hon har tidigare samarbetat med musiker från bl.a bob hund, Fläskkvartetten,The Hellacopters, Free Kitten (US),Bordoms (Jap), OOIOO (Jap).The Sunburned Hand Of The Man(US). Och Spelat med många experimentella musiker som Ikue Mori (US) Yoshimi (JAP) Mats Gustafsson, Sophie Agnel (FR), Lotte Anker (DK) och många fler. Hon har tidvis bott och arbetat i Berlin, New York, Stockholm och Malmö.
www.sofiahardig.net
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=S_krG0TisbA

ARRANGÖRER
Inkonst
Frim/Syd (med stöd av Malmö stad & Kulturrådet)