Mark Durgan

Klubb yoyo och Frim/syd presenterar
Mark Durgan
Fasadtidningen, Ystadvägen 13, vid Dalaplan, Malmö
Fredagen den 12 oktober kl. 20.00
Inträde: 40 kr

Klubb yoyo och Frim/Syd är glada att kunna presentera en konsert med Mark Durgan, också känd under namnet Putrefier, som har varit aktiv som improvisationsmusiker på den brittiska noisescenen sedan han startade Putrefier 1986.

Som Putrefier arbetar han mer noiseinriktat, medan hans musik även genom åren har utvecklats i andra riktningar inom avant-garde spektrat såsom musique concrete, improvisation och elektroakustisk musik.

På senare tid har han börjat verka under eget namn i en mer elektroakustisk tradition, där han använder sig av en rad hembyggda instrument/apparater, modular ”tryckkänslig” synthezisier och miljöljud för att skapa subtila elektroakustiska kompositioner med  reminicenser av musique concrete. Prov på det kan höras i ett av hans senaste arbeten  LP:n “Ploughing Furrows Into Rotten Burrows’”LP utgiven på PAN.
http://markdurgan.blogspot.co.uk

Tidningen Fasad publiceras på fasaden av ett kontors- och ateljékomplex och presenterar text- och grafikbaserade arbeten av författare, poeter, konstnärer, journalister och formgivare. Inspirerad av olika publikationstraditioner av vägg- och fönsterbaserat arbete utgör Fasad ett försök att etablera och utforska möjliga kopplingar och gränssnitt mellan ett urbant arkitektoniskt rum och alternativa former för kulturell distribution.

yoyo är en ambulerande klubb i Malmö som under våren har presenterat möten mellan ljud, bild, ord och rörelse. klubb yoyo drivs med stöd av Malmö Stad och Folkuniversitetet Malmö. Läs mer: klubbyoyo.se, facebook eller kontakta oss på: yoyoklubb@gmail.com