David Stackenäs / Tatsuya Nakatani

Skånes scen för live- och cross-overkonst, Bragegatan 15, Malmö

Onsdagen 5:e september kl 19. Inträde kr. 50,-

David Stackenäs är vid det här laget ett välkänt namn såväl inom som utanför Sveriges gränser. Med rötterna i det brittiska 70-talets fria gitarrtraktering har han alltsedan solodebuten The Guitar (2000) låtit strängarna gnissla på en ansenlig mängd högkvalitativa inspelningar, både på egen hand och i samarbeten med Mats Gustafsson, Barry Guy och Raymond McDonald (för att nämna några). Stackenäs’ repertoar är dock allt annat än enkelspårig, och vid sidan av det mer expressiva strängbändandet och har han utforskat allt från statiska ljudkluster till subtila elektroakustiska klanger.

Till Malmö kommer Stackenäs i sällskap med den japanske trumslagaren Tatsuya Nakatani. Nakatani – sedan 15 år tillbaka boende i USA – uppvisar likt Stackenäs en stor konstnärlig bredd, och i hans rika diskografi återfinns samarbeten såväl med lowercase-entusiasten James Coleman som FMP-legendaren Peter Kowald och den hårdblåsande Downtown-saxofonisten Assif Tsahar. Nakatani är därtill väl bevandrad i den traditionella japanska slagverksmusiken.

Efter två längre turnéer har Stackenäs och Nakatani utvecklat ett tätt och infallsrikt samspel, och det är med stor glädje som vi i Frim/Syd kan välkomna denna duo till södern.

Pressfoton: Stackenäs, Nakatani