KONVOJ:ENSEMBLE & HÄRDIG / AMSLER / SIEBEN


KONVOJ:ENSEMBLE & HÄRDIG / AMSLER / SIEBEN

Torsdag 17/5, kl 20.00 – 5e, Slagtehusgade 5e, 1715 København, Danmark – Entré: 50 DKK

Fredag 18/5, kl 20.00 – Skånes scen för live och crossoverkonst, Bragegatan 15, Malmö – Entré: 50 SEK

ett samarbete mellan konvoj:art och FRIM/SYD.

KONVOJ:ENSEMBLE drivs av Ola Paulson och är en ny konstellation med fokus på improvisation och uppförande av instruktions- och grafiskt baserade kompositioner. Just nu är ensemblen ute på en miniturné, inom projektet Baltic Composer Summit, med konserter i Helsingfors (Kiasma), Köpenhamn (5e) och Malmö (Skånes scen för live och crossoverkonst). Mer info på http://www.konvojart.com/

Ola Paulson, saxofoner | Lotte Anker, saxofoner | Liudas Mockûnas, bassaxofon | Jakob Riis, laptop/ elektronik | Anders Uddeskog, slagverk

Musikerna i Konvoj:Ensemble är verksamma i ett flertal konstellationer, tillsammans eller var för sig. Därbland Copenhagen Art Ensemble, drum_drum, Liquid Nails (+ många, många fler)

_________________________________________

HÄRDIG/ AMSLER/ SIEBEN Är en ny unik konstellation med tre mycket intressanta musiker.

SOFIA HÄRDIG Röst Gitarr Rock och Friimpromusiker med ett antal solo skivor samt samarbeten och spelningar tilsammans med musiker som Yoshimi, Mats Gustafsson, OOIOO, John Essing (bob hund), Kenny Håkansson (The Hellacopters), Sebastian Öberg (fläskkvartetten). Jørgen Teller mf. Sofia är aktuell med ett nytt album släpp i Augusti. www.sofiahardig.net

KATRINE AMSLER Klaver Elektronik är en av de drivande i skivbolaget BoogiePost Recordings. Spelar och skriver musik till flera intressanta konstellationer som Big Bombastic Collective,Television Pickup och Pistol nr 9 http://www.myspace.com/katrineamsler

STEPHAN SIEBEN Gitarr Aktiv i grupper som Angel, Big Bombastic Collective (nominerade till danish music award 2007) Sekten ( Danish music award in 2006) Babakarej och Rhododendron String Band. Sedan 2000 har han arbetat med musiker och band som Bordeline Ensemble, Chris Speed, Dánjal, Elektronavn, Kostcirkeln, Paal Nilssen-Love, Peter Friis Nielsen,T.S Høeg,TrioTrash a.o. Hans Musik och spelstil är starkt rotat i free improvisation och abstrakt spelande men han är även influerad av metall, rock och pop. http://www.myspace.com/stephansieben

Med stöd från Nordiska Kulturfonden, Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd.