Katsura Yamauchi

En kväll med Solospel på Galleri 21
Tid: Mandag den 12 september 2011, kl. 20.00
Sted: Galleri 21, Rådmansgatan 5, Malmö

Katsura Yamauchi, Saxofon

Frim/Syd tillsammans med Galleri 21 ger malmöpubliken tillfället att bekanta sig med en av Japans mest unika musiker. Tills ganska nyligen var Katsura Yamauchi ett tämligen okänt namn. Efter att i åratal figurerat som arrangör för europeiska storheter i Japan och underhållit ett sporadiskt musikerskap började en satsning kring 2002 som resulterat i en mängd samarbeten och hyllningar. Med en utvecklad originell stil som blandar improvisation och minimalism med melodiska inslag, blir musiken samtidigt både utmanande och lättillgängligt, oigenkännlig och vacker.

Katsura Yamauchi har släppt en mängd solo CD’s samt spelat med musiker såsom Mischa Mengelberg, Otomo Yoshihide, Toshinori Kondo, Barre Phillips, Sachiko M, Han Bennink, m.fl.

Kvällen delas med Martin Küchen, saxofon och Anders Lindsjö, gitarr