ENSEMBLETYP: DUO – konsert och skivsläpp!

Tisdagen den 8 juni 2010, kl. 19:00
Skånes scen för live- och crossoverkonst
Bragegatan 15, Malmö.
Entré 50 kronor

FRIM/SYD avslutar säsongen med att arrangera en kväll med inriktning på nystartade duos här i Malmöregionen. I det mer fritt improviserade musicerandet ligger alltid duon nära tillhands för ett snabbt möte och okomplicerat samarbete. Kvällen erbjuder ett program av duo-samarbeten av väldigt olika karaktär. Dessutom firar Olof Bright skivsläpp av Jakob Riis nya cd ”No Denmark”.

Följande samarbeten synas i sömmarna:

Liquid Nails
En utmaning av trummor och högtalares plasticitet. Borduner, droner, skakningar och blåst.
Mathias Kristersson, rundgångstrummor – Jakob Riis, dator och preparerade högtalare.
http://sonicescape.net/liquid_nails

Carl Lindh – Pär Thörn
Improviserad musik som rör sig från det knappt hörbara till det skärande, tillämpande en reducerad instrumentering i form av en konventionell stereoanläggning, skivspelare, bandspelare och radioapparater.
http://www.myspace.com/carllindh
http://www.myspace.com/parthorn

PNV
Ömsom är det Bach, ömsom är det Zakir Hussain som är katten, som är råttan. Vid sidan av lekplatsen står Klee, förundrad över all den energi som ligger och pyr likt vulkanaska. Har det varit eller kommer det att bli ett utbrott?
Johannes Nästersjö, kontrabas – Stefan Pöntinen, violin
http://www.myspace.com/thepnv

Lindsjö – Henning
Debuterar gör Lindsjö – Henning med nya recept tillägnade den experimentella kokkonsten. På bordet finner vi en fyllig kassettbandsallad, rundgång med flera sorters pålägg, kallskuren gitarrhantering och ett svalt vitt brus för att fukta gommen.
Peter Henning & Anders Lindsjö – liveelektronik

+ Olof Bright skivsläpp: Jakob Riis ”No Denmark”
Olof Bright firar skivsläpp av cd:n No Denmark där Jakob Riis presenterar ett solospår och fyra duo-samarbeten tillsammans med Christine Abdelnour Sehnaoui, Anders Lindsjö, Mats Gustafsson och Per Svensson.