ANGEL (DK/NO)

Torsdag 18 februari, 20:00
Skånes scen för live- och crossoverkonst
Bragegatan 15, Malmö
Entré 50 kronor

Att definiera musiken till dansk/norska ANGEL är inte en lätt uppgift. ANGEL kombinerar den fria improvisationens kompromisslösheten och utforskande väsen med energin, närvaron och volymen från heavy metal/noise,  till att avtäcka nya territorier inom improviserad musik. Gruppen släppte sin debutplatta ”Angel” i november 2009 på det prestigefyllde Danska skivbolaget ”ILK”

Med spännvidd från subtil pointillism till fullbordad massaker, spelar ANGEL en spännande musik med en tydlig riktning, samtidigt som de flyttar gränserna för de respektive instrumentens förmåga. Resultatet är en ärlig och ren musik som ställer frågor kring den förmodan om konst i det hela taget och särskilt då vid begreppet improviserad musik.

Bandets medlemmar är tidigare kända från samarbetsprojekt med musiker som: Peter Brötzman, Paal Nilssen-Love, Jesper Zeuthen, T.S Høeg, Thommy Anderssson och Petter Wettre

Stephan Sieben (DK) – gitarr
Adam Pultz Melbye (DK) – kontrabas
Håkon Berre (NO) – trummor

http://www.myspace.com/angeldk
http://www.ilkmusic.com