SOUND OF: Improsummit 2010 / Malmö / London / Barcelona


SOUND OF:
Improsummit 2010 / Malmö / London / Barcelona
23-24 januari, Skånes scen för live- och crossoverkonst & Galleri Ping-Pong

======================================================

ANGHARAD DAVIES [UK]
RUTH BARBERÁN [ESP]
FERRAN FAGES [ESP]

Under titeln ”SOUND OF:” har FRIM/SYD blickat ut över den internationella musikscenen med avsikt att bjuda in en spännande grupp artister till Malmö, den tänkta knutpunkten för ett musikaliskt möte som sträcker sig över två dagar. Vi i föreningen har nu det stora nöjet att introducera tre centrala namn inom samtida improvisationsmusik vilka aldrig tidigare har framträtt på svensk mark.

”SOUND OF:” går av stapeln lördagen 23/1 på Skånes scen då Angharad Davies, Ruth Barberán och Ferran Fages bjuder på improviserade framträdanden i olika konstellationer. Söndagen 24/1 äger en intimare uppföljningskonsert med gratis inträde rum på Galleri Ping-Pong där Davies uppträder i en duo tillsammans Anders Lindsjö. På kvällen spelar de inbjudna musikerna tillsammans med ytterligare skånebaserade musiker: Anna Högberg, Martin Küchen och Herman Müntzing, även detta arrangemang med fritt inträde.

SCHEMA

* Lördag 23/1: Ruth Barberrán / Angharad Davies / Ferran Fages
Skånes scen för live- och crossoverkonst, Bragegatan 15, Malmö. Tid: 20:00. Inträde: 50 kr.

* Söndag 24/1:
Del 1: Angharad Davies / Anders Lindsjö

Galleri Ping-Pong, Rådmansgatan 7, Malmö. Tid: 15:00, fri entré.

Del 2: Ruth Barberrán / Ferran Fages / Martin Küchen / Anna Högberg / Herman Müntzing.
Skånes scen för live- och crossoverkonst, Bragegatan 15, Malmö. Tid: 19:00, fri entré.

www.skaneskonst.se/evenemang.php
http://www.galleripingpong.se/

======================================================

ANGHARAD DAVIES

Violinist med bakgrund i den klassiska musiken som kommit att att bli en viktig hörnsten i den nya improvisationsscenen i London. Har uppfört stycken av kompositörer såsom John Cage och Cornelius Cardew och arbetat med sparsmakade stråkrörelser tillsammans med musiker som Mark Wastell, Rhodri Davies och Nikos Veliotis.

http://www.angharaddavies.com/

RUTH BARBERÁN

Med sitt oortodoxa förhållningssätt till trumpeten har Ruth blivit en viktig av Barcelonas sjudande musikklimat. Med sitt skrapande, texurala spel har hon förgyllt ett flertal inspelningar, bland annat i en stadig trioformation tillsammans med landsmännen Alfredo Costa Monteiro och Ferran Fages, men också ihop med japanska portalfigurer såsom Masafumi Ezaki och Taku Unami.

http://www.creativesourcesrec.com/artists/r_barberan.html

FERRAN FAGES

Som musiker karaktäriseras Ferran inte minst av sitt breda register: från de torrlagda elektro-akustiska ljudlanskapen i superduon Cremaster till det känslosamma, fria gitarrspelet på senare soloskivor. Bruset från magnetiska fält och avlägsna radioupptagningar kanaliseras i exakta strömmar med en radikal känsla för ljudens anatomi.

www.ferranfages.net

======================================================

Frim/Syd är en förening för improviserad musik i Skåne och Öresundsregionen med stöd av Malmö kulturnämnd.