SYNTJUNTAN – LIVEMUSIK TILL FILM & WORKSHOP 21-22/11

SYNTJUNTAN + DAFT PUNKS ELECTROMA

INKONST, Teatersalen

Lördag 21/11 kl. 20.00

DAFT PUNKS ELECTROMA är en modern film som helt saknar dialog, men som är fylld av illustrerande musik. Nu skruvar vi bort originalmusiken (som till mångas förvåning inte var Daft Punks egen) och ersätter med ett alternativt elektroniskt soundtrack som framförs live! Missa inte detta helt unika tillfälle!

Live på scen: SYNTJUNTAN

Med hemmasydda syntar och en rejäl uppsättning effektboxar kommer Syntjuntan att spela live till filmen. Ljudbilden kan skifta från atmosfäriskt till det tyngsta industri-soundet. Syntjuntans instrument tillverkas genom att kretskort och komponenter sammanfogas med ledande sytråd istället för att lödas.

Syntjuntan består av Ann Rosén, Lise-Lotte Norelius och Ida Lundén. Alla tre är erfarna musiker, tonsättare och konstnärer, som har spelat i en rad olika konstellationer, och är verksamma medlemmar i Fylkingen i Stockholm. Konceptet Syntjuntan hade premiär på Norbergfestivalen 2009.

www.syntjuntan.se

DAFT PUNKS ELECTROMA

Thomas Bangalter & Guy-Manuel de Homem-Christo (DAFT PUNK) |

USA 2006 | 74 min

Franska electro-snillena Daft Punk har skapat en magisk och mycket visuell road-movie som berättar historien om två robotar med en starkt drivande önskan om att bli mänskliga. Landskapet är naket storslaget och fotot bland det snyggaste man kan finna.

Arrangemanget är en del av SENSURROUND – Malmö & Lund International Music Film Festival 16–22/11 2009. 66 föreställningar med över 60 filmer varav de flesta har Sverigepremiär, två filmvisningar med livemusik, tre fester varav två med livekonserter, åtta seminarier/work-in-progress/workshops, tre utställningar och regissörsbesök.

www.sensurround.se

www.panora.nu

BILJETTPRIS: 80 kr

Medlemskort till Sensurround krävs ej.

Förköp på Kulturcentralen (Södra Förstadsg 18)

040 -10 30 20 www.kulturcentralen.se

Arrangör:

SENSURROUND – Malmö & Lund International Music Film Festival i samarbete med Frim/syd.

——

WORKSHOP: SYNTJUNTAN

Söndag 22 november kl 13:00–16:00

Sy en synt med Syntjuntan! Syntjuntan håller workshop för oinvigda, sykunniga, lödkolvsfobiker och alla andra som vill sy sin egen synt! Med några enkla komponenter, nål och ledande tråd lär du dig grunderna i syntbyggarkonsten! Workshopen avslutas med att vi spelar tillsammans!

Deltagaravgift (Synt-kit ingår): 350kr

Begränsat antal platser, föranmälan till: elsy@syntjuntan.se

Platser till workshopen säljes även i samband med framträdandet FILM MED LIVE-MUSIK: SYNTJUNTAN + DAFT PUNKS ELECTROMA (Lör 21 nov kl 20:00 INKONST teatern).

——————————————————

Lokal kommer vara antingen Folkuniversitetets kurslokal i Mazettihuset eller i Nya rummet (foajén utanför teatern, Inkonst). De som föranmäler sig kommer få info på mail.