Küchen/Wästberg/Olsson trio och Jassem Hindi + Jakob Riis duo

Dubbelkonsert med:
Martin Küchen, Petter Wästberg och Henrik Olsson trio
Jassem Hindi + Jakob Riis duo

Fredag 20 mars kl. 20
Skånes konstförening
Bragegatan 15 / Ystadvägen 22, Malmö
Entré: 50 kr
Arr. Frimsyd

Martin Küchen, Petter Wästberg och Henrik Olsson trio

Martin Kuchen: saxofon, radio
Henrik Olsson: slagverk, elektronik
Petter Wästberg: elektronik

Martin Küchen har spelat och spelar i ett flertal konstellationer inom frijazz och fri improvisation. I Exploding Customer – det mest välkända av saxofonistens olika projekt – hörs även influenser från klezmer och annan östeuropeisk musik. De senaste åren har han närmat sig en stramare, mer behärskad typ av musik i band som Looper och UNSK, där det expressiva inte är lika uttalat.
http://www.martinkuchen.com

Henrik Olsson spelar på skinn, glas, trä, metall och elektronik. Improvisationsmusiker senast hörd på turné med Toshimaru Nakamura, Tetuzi Akiyama, Erik Carlsson, Gul 3, Dwayne Sodahberk både i och utanför Sverige. Tidigare skivsläpp med bla. Sheriff (Häpna, Kning Disk), Gul 3 (Headspin Recordings, Crazy Wisdom) och nu senast på nystartade BombaxBombax med Skogen och Unforgettable H2O.

Petter Wästberg växte upp i Frillesås, en liten ort på västkusten. Han började spela gitarr i kommunala musikskolan och har sen dess sysslat med musik. Sedan ca fyra år tillbaks producerar Petter ljud med hjälp av kontaktmikrofoner på diverse objekt och feedback. Petter lägger stor vikt vid improvisations momentet och musiken kan bli både lågmäld och sparsmakad till ljudstark och noisig beroende på samanhang. Petter ingår i grupperna ”Skogen” och ”Unforgettable H2O” som under hösten släpt skivor på egna etiketten BombaxBombax. Han även gjort konserter med musiker som Christer Botén, Christine Schultz, Dror Feiler m.fl

Jassem Hindi + Jakob Riis duo

Den fransk/libanesiska elektronmusikern Jassem hindi och danska laptopmusikern Jakob Riis träffades första gången på Ystad konstmuseum, i södra Sverige, under en festival i september 2006. De beslutade snabbt att fortsätta samarbetet, och i februari 2007 träffades de i Paris för att göra sin första inspelningen som en duo.

Jassem hindi, elektronik.
Jobbar med lo-fi elektroakustiska material. Diverted machines, amplified objects, contact mics, found tapes, no-fi field recordings, no input mixing board. Ljudets texturer utvecklar han resande från hård noise till musique concrète. Jassem är Artist in Residence på Fylkingen i Stockholm 18 feb – 8 mars.
http://www.myspace.com/hindij

Jakob Riis, laptop.
Använder MaxMSP och laptop, där han har utvecklat sin egen elektroakustiska programvara för att interagera direkt med andra musiker och omgivande ljud.
http://sonicescape.net