Joëlle Léandre

Joelle-LeandreFredagen den 30 september, 19:30
Inter Arts Center, Bergsgatan 29, Malmö
Inträde: 100 kr. (80 kr. för Jazz i Malmös medlemmar)

Joëlle Léandre – kontrabas, röst

Hennes öppenhet och breda kompetens, virtuositet samt mod har gett henne en lång och fantastisk karriär som spänner över mer än vad de flesta skulle våga drömma om. Denna genreöverskridande kontrabasist är som ett livs levande forskningsprojekt i sig. Aldrig rädd att utmana och söka nya väger. Hon har tillsammans med William Parker, Barre Phillips och Peter Kowald skapat och utvecklat det moderna solokontrabasspelet inom genren fri improvisation.

Joelle Leandre kommer även att hålla ett Artist-talk med fokus på hennes karriär, basspel och förmåga att kryssa sig fram mellan genrerna. Och givetvis är det öppet för publiken att ställa frågor.

Joëlle Léandre (1951) är en fransk kontrabasist, vokalist och kompositör som är aktiv inom modern konstmusik och fri Improvisation.
Joëlle Léandre rör sig både inom den noterade och den improviserade världen. John Cage och Luciano Berio har skrivit verk för henne och hon har spelat med Pierre Boulez’s Ensemble Intercontemporain. Listan på personer inom jazz och improvisationsmusik hon har samarbetet med är mycket lång: Derek Bailey, Fred Frith, Marilyn Crispell, Irène Schweizer, Steve Lacy med flera.

Ett av alla soloklipp som finns på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=paQXL1f3_UA
Hemsida: http://www.joelle-leandre.com/

Arrangeras i samarbete med Jazz i Malmö