Fred Lonberg-Holm + St.Andby

Signal – Center för samtidskonst, Monbijougatan 15, Malmö

Måndagen 16:e juli. Kl.19.00. Fritt inträde

Chicagobaserade improvisatören, kompositören och anti-cellisten Fred Lonberg-Holm gästar Malmö och FRIM syd tillsammans med den pan-nordiska trion St.Andby.

Fred Lonberg-Holm är medlem i grupper som  Joe McPhee’s  Survival Unit III, Peter Brötzmann’s  Chicago 10tet,  och Ken Vandermark’s  Vandermark 5, samt kapellmästare i de egna grupperna ”Valentine Trio” och ”The Lightbox Orchestra”. Hans cello också har hörts olika bandsammanhang såsom ”God Is My Co-Pilot”,  ”Wilco”, samt oräkneliga internationella samarbeten, inom den improviserade musiken.

St. Andby består av STure Ericson, saxofoner/klarinetter, ANDers Lindsjö, gitarr, Adam Pultz MelBY, kontrabas. Denna dansksvensk, svensk, danska trio har i sin tur ett spektra av individuella meriter.  Bl.a. samarbeten med musiker som; Peter Brötzmann, Axel Dörner, Mats Gustafsson, Raymond Strid, Eugene Chadbourne,  m. fl.